Visserslatijn

Hoofdgerechten Vis
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote

Sara Magdalena

in pancetta gewikkelde kabeljauw in de oven gegaard en geserveerd op pasta met botersaus



De jongens van Jan de Wit

een pannetje met gambastaarten nog strak in het pak, in de wok gebakken met knoflook, pepertjes, en peterselie



Catch of yesterday

een roomboter op de huid gebakken kabeljauwfilet met selderijpuree, gefrituurde peterselie en beurre noisette



Spijker op laag water

spies van zeewolf, zalm en gamba's, op een zeebodem van paprika, ui en spekjes laverend door een branding van wijnsaus


Viermaal is zeker... Scheepsrecht

drie soorten gebakken vis met als vierde man een gambaspies, uiteraard met een ravigotesausje



Het neusje van...

in de oven gegaarde zalmmoot op boterzachte sjalotjes en venkel geserveerd met dillemayonaise



Als dit geen tongen wordt

Wij en zeker de Nederlandse vissers doen ons best, maar deze klassieke zeetong gerechten, zijn alléén in het beste seizoen verkrijgbaar.

Verantwoord slippertje

een pond in roomboter gebakken sliptongetjes



Zeetong à la Meunière

zeetong van ruim een pond in roomboter gebakken en afgeblust met citroensap en peterselie



Zonder graatjes

gepocheerde, met zalm gevulde tongrolletjes, geserveerd onder een botersaus en garnaaltjes



TTtje (tongtriootje)

gepocheerde, met zalm gevulde tongrol, gegrilde tongfilet, en een in roomboter, schoon gesneden gebakken sliptong


Zeetong à la Picasso

in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in Parfait Amour geflambeerde vruchten



Zeetong Robbenoord

in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in kruidenboter gebakken champignons en garnaaltjes


Vlees in de kuip

Hoofdgerechten Vlees
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote

Saté Batavia

spies van 250 gram oosters gemarineerde kippendijen met pindasatésaus, atjar en kroepoek. Lekkel hool!



Beef Stroganoff

in de boter gebakken malse biefstuk van 200 gram geserveerd met witte rijst en stroganoffsaus.



Ouwe knorrepot

een mooi stuk van ruim 200 gram gegrilde procureur geserveerd met mangochutney en honingmosterdsaus



Entrecôte down under

lendebiefstuk van 200 gram Australisch rundvlees, op de gril gegaard en geserveerd met kruidenboter



Johanna Catharina

gebraden varkenshaas met bospaddenstoelen, spekjes en ui



Het knort en heeft lange oren

gebraden varkenshaas met rode wijnsaus



Je bent mooi het haasje

varkenshaas met gesmolten brie en honingtijmsaus



Ko de Boswachter steak

200 gram biefstuk met gebakken ui, paddenstoeltjes en spek



Steak van de vrouw van Ko

#lediesteek gegrilde biefstuk van 180 gram met pepersaus



Marco Polo steak (1295)

200 gram biefstuk met een romige pepersaus



Entrecôte wie durft ?

lendebiefstuk van 350 gram Australisch rundvlees, op de gril gegaard en geserveerd met kruidenboter



Beach Boys (of girls)
ook wel Surf en Turf genoemd!

biefstuk van 200 gram en een spies met gemarineerde scampi`s, beiden op de grill gegaard, geserveerd met knoflooksaus



Alle gekheid op ’n stokje

spies van ruim 300 gram gegrild rund-, varkens-, kalf- en kippenvlees geserveerd met knoflook en chilisaus



Ze is nog steeds een lekker ding!

gegrilde USA ribeye van 300 gram met kruidenboter



Zwarte Magica

200 gram Black Angus entrecôte op de grill gegaard, geserveerd onder een wolkendek van gesmolten brie



Schnitzel van Johan Strauss

varkens schnitzel in driekwartsmaat met gebakken Tiroler paddenstoelen,
paprika, spek en ui


Vis noch Vlees

 
Courgette à la caprese (vega)

gegrilde halve courgette gevuld met mozzarella en tomaat, gegratineerd met old Amsterdam en geserveerd op pasta en rucola


The Italian Job (vega)

gnocchi met tomaat, kaas, notensla en basilicum. Een klassieke Italiaanse schotel (naar verluid was het Al`s favoriet!)


Ariba Ariba . . . (vega)

tortilla gevuld met champignons, ui, paprika, mais, mozzarella en kidneybonen met daarnaast zure room, geraspte kaas en tomatensalsa


De Dikke Bries Koos a little bit global

 
Indisch
Bombay Ayam

gemarineerd kippenvlees in gele curry met kokosmelk, boontjes en ananas en met witte rijst


Japans
Wokkie met een Stokkie

gemalineelde kippenvlees, in oostelse olie op hoog vuul gebakken, met een galnituul van knappelige loelbakgloenten met eiernoodels en teliyaki.
O ja, en we eten met stokkies


Afrikaans
Johannesburg Sosaties

Satay van sirloin gemarineer op 'n stok saam met gedroogde appelkoos gekook op die rooster en bedien met geel rys


Ouderwets lekker

Op ieder potje past een dekseltje

Oma’s

pannetje met varkenshaaspuntjes in goedgevulde champignonsaus geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote



Overgrootmoeder

draadjesvlees met natuurlijk een lekker vetrandje en daarbij rode kool en gekookte aardappeltjes



Opa’s

pannetje gesmoorde kippendij met spekjes, ui, courgette, champignons, tomaat en rode wijn geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote



Overgrootvader

pannetje met gestoofde Noordzeevis geserveerd met mosterdbotersaus, gekookte aardappeltjes en rodekool


Lunch kaart

Van borrelpraat en terrasgeleuter tot een salade parade en broodjes en zo...

Voordeboegjes

Koude en warme voor- of tussengerechten.

de Kouwe kant

Uit de ijssalon van Tante Nel
IJs en weder dienende.