Visserslatijn

Hoofdgerechten Vis
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote

Sara Magdalena

in pancetta gewikkelde kabeljauw in de oven gegaard en geserveerd op pasta met botersaus

26,75

De jongens van Jan de Wit

een pannetje met gambastaarten nog strak in het pak, in de wok gebakken met knoflook, pepertjes, en peterselie

28,50

Catch of yesterday

een roomboter op de huid gebakken kabeljauwfilet met selderijpuree, gefrituurde peterselie en beurre noisette

27,50

Spijker op laag water

spies van zeewolf, zalm en gamba's, op een zeebodem van paprika, ui en spekjes laverend door een branding van wijnsaus

27,50

Viermaal is zeker... Scheepsrecht

drie soorten gebakken vis met als vierde man een gambaspies, uiteraard met een ravigotesausje

27,75

Het neusje van...

in de oven gegaarde zalmmoot op boterzachte sjalotjes en venkel geserveerd met dillemayonaise

26,75

Als dit geen tongen wordt

Mede door de regelgeving zijn zee- en sliptongen op de Nederlandse visafslagen tijdens het samenstellen en drukken van het magazine zeer lastig verkrijgbaar. Daarom moeten wij u zo nu en dan helaas teleurstellen. Wij en zeker de Nederlandse vissers doen ons best en hopen op betere tijden.

Verantwoorde slippertjeS

drie stuks in roomboter gebakken sliptongetjes

28,75

Zeetong à la Meunière

zeetong van 500 gram in roomboter gebakken en afgeblust met citroensap en peterselie

39,75

Zonder graatjes

gepocheerde, met zalm gevulde tongrolletjes, geserveerd onder een botersaus en Hollandse garnaaltjes

28,85

TTtje (tongtriootje)

gepocheerde, met zalm gevulde tongrol, gegrilde tongfilet, en een in roomboter, schoon gesneden gebakken sliptong

29,75

Zeetong à la Picasso

in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in Parfait Amour geflambeerde vruchten

43,50

Zeetong Robbenoord

in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in kruidenboter gebakken champignons en garnaaltjes

43,50

Vlees in de kuip

Hoofdgerechten Vlees
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote

Saté Batavia

spies van 250 gram oosters gemarineerde kippendijen met pindasatésaus, atjar en kroepoek.

23,75

Ouwe knorrepot

gegrilde procureur geserveerd met mangochutney en honingmosterdsaus

19,75

Johanna Catharina

gebraden varkenshaas met bospaddenstoelen, spekjes en ui

25,75

Beef Stroganoff

biefstuk van 200 gram met basmati rijst en stroganoffsaus

25,75

Zwarte Magica

200 gram Black Angus entrecôte op de grill gegaard, geserveerd onder een wolkendek van gesmolten brie

26,75


Entrecôte down under

lendebiefstuk van 200 gram Australisch rundvlees, op de gril gegaard en geserveerd met kruidenboter

25,50

Het knort en heeft lange oren

gebraden varkenshaas met rode wijnsaus

24,75

Je bent mooi het haasje

varkenshaas met gesmolten brie en honingtijmsaus

26,75


Beefspies triple B
boeren burgers botenlui

spies met 250 gram gegrilde beefstukpunten met noedels
en een saus van champignons en bosuitjes

28,50

Ko de Boswachter steak

200 gram biefstuk met gebakken ui, paddenstoeltjes en spek

26,75


Steak van de vrouw van Ko

#lediesteek gegrilde biefstuk van 180 gram met pepersaus

23,75

Marco Polo steak (1295)

200 gram biefstuk met een romige pepersaus

23,75


Entrecôte wie durft ?

lendebiefstuk van 350 gram Australisch rundvlees, op de gril gegaard en geserveerd met kruidenboter. (voor de echte carnivoor)

36,50


Beach Boys (of girls)
ook wel Surf en Turf genoemd!

biefstuk van 200 gram en een spies met gemarineerde scampi`s, beiden op de grill gegaard, geserveerd met knoflooksaus

29,85


Alle gekheid op ’n stokje

spies van ruim 300 gram gegrild rund-, varkens-, kalf- en kippenvlees geserveerd met knoflook en chilisaus

29,85


Ze is nog steeds een lekker ding!

gegrilde kalfsrib Eye van 300 gram met kruidenboter

32,50


Schnitzel van Johan Strauss

varkens schnitzel in driekwartsmaat met gebakken Tiroler paddenstoelen,
paprika, spek en ui

22,75

Vis noch Vlees

 
Courgette à la caprese (vega)

gegrilde halve courgette gevuld met mozzarella en tomaat, gegratineerd met old Amsterdam en geserveerd op pasta en rucola

21,75

The Italian Job (vega)

gnocchi met tomaat, kaas, notensla en basilicum. Een klassieke Italiaanse schotel (naar verluid was het Al`s favoriet!)

19,75

Ariba Ariba . . . (vega)

tortilla gevuld met champignons, ui, paprika, mais, mozzarella en kidneybonen met daarnaast zure room, geraspte kaas en tomatensalsa

21,75

De Dikke Bries Koos a little bit global

 
Indisch
Bombay Ayam

gemarineerd kippenvlees in gele curry met kokosmelk, boontjes en ananas en met witte rijst

23,75

Japans
Wokkie met een Stokkie

gemalineelde kippenvlees, in oostelse olie op hoog vuul gebakken, met een galnituul van knappelige loelbakgloenten met eiernoodels en teliyaki.
O ja, en we eten met stokkies

23,75

Afrikaans
Johannesburg Sosaties

Satay van sirloin gemarineer op 'n stok saam met gedroogde appelkoos gekook op die rooster en bedien met geel rys

23,75

Ouderwets lekker

Op ieder potje past een dekseltje

Oma’s

pannetje met varkenshaaspuntjes in goedgevulde champignonsaus geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote

23,75

Overgrootmoeder

draadjesvlees met natuurlijk een lekker vetrandje en daarbij rode kool en gekookte aardappeltjes

24,75

Opa’s

pannetje gesmoorde kippendij met spekjes, ui, courgette, champignons, tomaat en rode wijn geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote

23,75

Overgrootvader

pannetje met gestoofde Noordzeevis geserveerd met mosterdbotersaus, gekookte aardappeltjes en rodekool

24,75

Voordeboegjes

Koude en warme voor- of tussengerechten.

de Kouwe kant

Uit de ijssalon van Tante Nel
IJs en weder dienende.